Belgium

Wij kunnen u met plezier aankondigen dat Thero, de monnik uit Sri Lanka, ook dit jaar bij ons op bezoek komt om zijn kennis met ons te delen.  Hieronder vindt u ons programma:
Maandag, 25 september 2017 om 19.30  – bijdrage 15 euro : vandaag gaan we het hebben over meditatie en de voordelen die hieruit voortkomen. Welke voordelen we kunnen bekomen voor ons lichaam en hoe we ons spiritueel pad kunnen ontwikkelen door meditatie.  Er zijn 2 verschillende methoden van meditatie in Boeddhisme: samatha en vipassana.
Vanavond leert u alle grondbeginselen hieromtrent. Tevens leer je hoe je mediteert en zal je Boeddhistische zegeningen en genezing ontvangen.
________________________________________________________________________________________
Dinsdag, 26 september 2017 om 19.30 u – bijdrage 15 euro:  het levenswiel
Tijdens deze voordracht spreken we over het leven en de samsara.  Hoe we ronddraaien in de cirkel van samsara, hetgeen we het levens wiel noemen.  Hoe kunnen we dit levensrad stop zetten?  Welke methode hebben we hiervoor ?
________________________________________________________________________________________
Woensdag, 27 september 2017 om 19.30 u – bijdrage 15 euro:  Genezing door meditatie
Hoe kunnen we onze meditatie tot een genezende kracht ontwikkelen? Wat betekent ‘genezende kracht’?  Hoe kunnen we dat voelen?  Welke zijn de simpele technieken om deze genezende krachten op te wekken?
________________________________________________________________________________________
Donderdag, 28 september2017 om 19.30 u: het belang van edelstenen en kristallen voor genezing – bijdrage 15 euro
Kristallen, schelpen en edelstenen hebben veel energie. Gedurende duizenden jaren hebben onze voorouders de kennis hiervan aangewend om gezond te zijn en om verbonden te zijn met hogere goddelijke energieën. Er zijn 31 verschillende werelden waarvan onze menselijke wereld er één is.  er zijn 26 hogere werelden waarmee we verbonden kunnen worden via goddelijke energieën.  Tijdens deze voordracht leren we hoe we de kristallen, edelstenen en schelpen kunnen reinigen en hoe we ze kunnen aanwenden om verbonden te worden me de hogere, goddelijke, energieën.
________________________________________________________________________________________
Vrijdag, 29 september 2017 om 19.30u: ceremonie om het levenswiel in te huldigen – bijdrage 40 euro
Boeddha’s eerste preek noemen de Dhamma cakka sutra.  Hij ving aan om het Dhamma wiel over de gehele wereld te rollen.  Gedurende deze voordracht zullen zijn eerste preek vieren.  Tevens wordt je gezegend door naar deze preek te luisteren.
________________________________________________________________________________________
Weekend 29 en 30 september 2017 telkens : je ware natuur, gelukkig zijn –  bijdrage per dag 40 euro
Iedereen heeft een levensdoel.  Er zijn heel veel verschillende aspecten en er zijn heel veel verschillende verwachtingen.
Er zijn heel veel simpele technieken in het Boedhisme om gelukkig te zijn.  Je leert hoe je verbonden kan zijn met je innerlijk gevoel en je leert om je intuïtie aan te voelen.  Thero zal je tonen hoe je verbonden kan worden met je ware natuur.
In elke sessie krijgt u inzicht in de onderwerpen en telkens krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen.
Praktische informatie:
Waar gaan de voordrachten door?
In het Joang Kalachakra Meditation Centre, Askappelplein 22, 8630 Eggewaartskapelle Veurne.
Inschrijven kunt u:
bij Lieve: 058 31.39.20  (graag tussen 14-19.00 u)
bij Patricia 0486 69 19 52 (graag na 18.00u)
Duur van de activiteiten: Elke voordracht duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Daarna is er steeds voldoende tijd voor vragen.
Taal:  Thero heeft onderricht en meditatie in het Engels.  Indien nodig zal vertaald worden naar het Nederlands
Ontvangst: kom graag even op voorhand.  We starten namelijk op tijd.  De deuren openen een kwartier voor de start van de activiteit.
Betaling: betaling gebeurt cash, bij voorkeur met gepast geld.  Alle bijdragen gaan integraal naar het bouwproject van de zondagsschool naast de tempel van Thero in Sri Lanka.  (voor meer info [http://www.srisumedhadhammaschool.com)/]www.srisumedhadhammaschool.com)
Zitkussentje: u kan zelf een meditatiekussentje meebrengen. Stoelen zijn voorzien.
Persoonlijke consulten: het is mogelijk om een persoonlijk consult bij Thero te vragen.  De vergoeding voor een persoonlijk consult is op basis van een vrije bijdrage.  Bel of mail ons op voorhand om een datum en uur af te spreken.
Share